22 квітня 2020 року у Механіко-технологічному коледжі була проведена науково-практична конференція серед студентів технологічних спеціальностей за темою: «Розвиток підприємств харчової промисловості: проблеми, перспективи, ефективність».
Студентська конференція підготовлена і організована викладачами циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін за спеціальністю 181 «Харчові технології» з усіх освітніх програм. У конференції приймали участь студенти третього курсу навчання Механіко-технологічного коледжу ОНАХТ.
Голова оргкомітету – Борта А.В., канд. техн. наук, доцент кафедри технології зберігання зерна ОНАХТ;
заступник голови - Хлизова Н.І., голова циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін;
члени оргкомітету :
- Літвінова І.О., канд. техн. наук, викладач спеціальних технологічних дисциплін;
- Маренченко О.І., викладач спеціальних технологічних дисциплін
На конференції розглядались проблеми та перспективи розвитку харчової і зернопереробної промисловості, сучасні види сировини і готової продукції, їх роль у житті людини.
Студентами технологічних спеціальностей були підготовлені доповіді і презентації:
1.Русавська Т. студентка гр.3Тмс-17 «Харчова промисловість України: проблеми, перспективи, ефективність».
Керівник: к.т.н. Літвінова І.О.
2.Камишева А., Малакі Ф., студенти групи 3Тз-17 «Зернові суперфуди : перспективи використання олійної культури».
Керівники: к.т.н. Овсянникова Л.К, Маренченко О.І, Хлизова Н.І.
3.Гуревич О., студентка гр. 3Тв-17 «Дієтичні і терапевтичні властивості виноградних вин».
Керівник: Ткаченко Л.О.
4.Андрєєвський І. студент гр.3Тмс-17 «Технологія оброблення кишок».
Керівник: к.т.н. Шлапак Г.В.
5.Наводич Д., Верховляк В. студенти гр. 3Тз-17 «Шлях від давнини до сучасності».
Керівник: к.т.н. Овсянникова Л.К.
6.Немикіна В., студентка гр.3Тв-17 «Виноград. Вино та цивілізація».
Керівник: Ткаченко Л.О.
7.Тимошевська О., студентка гр.3Тмс-17 «Проблеми розвитку харчової промисловості України».
Керівник: к.т.н. Літвінова І.О.
8.Кол А., студент гр.3Тмс-17, «Харчові субпродукти. Їх характеристика».
Керівник: к.т.н. Шлапак Г.В.
9. Нагірняк В., студент гр.. 3Тз-17, «Крупа кус-кус»
Керівники: Маренченко О.І., Березінська Н.О.
Презентації студентів наведені за адресою:
https://drive.google.com/open?id=1dtJtI_V9QqK22VzjoYc1IULtdJbJU5dH
Студенти технологічних спеціальностей ознайомились з інноваційними методами і технологіями виробництва продуктів харчування, перспективами використання зернових культур, сучасними методами виробництва суперфудів, перспективами розвитку харчової промисловості і проблемами у галузях виробництва.
Студентка Русавська Т. розкрила проблеми і перспективи розвитку харчової промисловості: склад і структуру харчової промисловості, навела найбільші борошномельні підприємства України, основні центри молочної, м’ясної, макаронної промисловості, а також принципи розміщення підприємств.
Студенти Камишева О, Малакі Ф. розповіли про значення суперфудів у житті людини, історію їх виникнення, використання насіння чіа у виробництві вітамінних коктейлів, молочних, хлібобулочних, кондитерських виробів, а також розкрили питання поживної цінності цієї культури.
У доповіді «Дієтичні і терапевтичні властивості виноградних вин» студентка Гуревич О. розповіла про властивості виноградних вин і вплив на організм людей з метою оздоровлення і лікування при недокрів'ї, занепаді сил і виснаженні організму.
Студент Андрєєвський І. у доповіді «Технологія оброблення кишок» ознайомив з класифікацією кишкової сировини, технологією оброблення на потоково-механізованих лініях, розкрив вади, що виникають при зберіганні кишок.
Студенти Наводич Д., Верховляк В. розкрили питання умов зберігання зерна у сховищах різного типу, надали сучасні типи зерносховищ, які дозволяють якісно зберігати зернові культури без погіршення якості.
У доповіді «Виноград. Вино та цивілізація» студентка Немикіна В. розповіла про історію вина, створення збиральних машин, культуру споживання напою.
Студентка Тимошевська О. у доповіді «Проблеми розвитку харчової промисловості України» вдало висвітлила такі виробництва, як спиртова, кондитерська, хлібопекарна, м’ясна, молочна, їх основні проблеми на сучасному рівні.
Умови виробництва крупи кус-кус, харчова цінність, рецепти страв з крупи розповіла студента Нагірняк В. на тему «Крупа кус-кус».
У доповіді «Харчові субпродукти. Їх характеристика» студент Кол А. надав види продукції залежно від використання, морфологічної будови, а також надав характеристику м’ ясокісткової субпродукції .
Голова оргкомітету Борта Алла Василівна висловила подяку всім учасникам конференції за цікаві презентації і доповіді, активну роль у проведенні заходу.