Механіко-технологічний фаховий коледж
Одеського національного технологічного університету

ukru

   21 квітня 2022 року циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін під керівництвом Хлизової Н.І. провела засідання щорічної студентської науково-практичної конференції за темою: «Нанотехнології в харчовій промисловості», у якому прийняли участь з доповідями студенти 1, 3 курсів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Зберігання і переробка зерна».
   Учасники конференції представили аудиторії цікаві та змістовні доповіді з питань використання нанотехнологій при виробництві продуктів харчування, різновиди наноматеріалів для харчового використання в залежності від їх метаболізму, основні напрямки сучасних розробок, види напоїв, виготовлених за нанотехнологіями.
   Доцент кафедри ТПЗ ОНАХТ Волошенко О.С. відзначила цікаві доповіді студентів, висловила побажання та рекомендації доповідачам.
   Крім того, на конференції розглядалися питання нанотехнологій у виноробній та м'ясо-молочній галузях.
   Під керівництвом викладачів спеціальних технологічних дисциплін Лубенець О.А. та Ткаченко Л.О. студенти ОП «Бродильне виробництво та виноробство» надали характеристику сучасному стану і розвитку виноградарства і виноробства України, знайомили присутніх; з культурою винопиття та шляхами відродження виробництва плодово-ягідних вин в Україні.
   Цікавість викликав проект Кірова Єгора “Біодинамічне виноробство”.
   Викладачі Лукашова О.Д. та Шлапак Г.В. разом зі студентами ОП «Зберігання ,консервування та переробка м’яса» піднімали актуальні питання біотехнології та генної інженерії в тваринництві, доводили інформацію про нанотехнології у м'ясопереробній галузі для формування первинного уявлення про цей вкрай складний і перспективний напрям розвитку науки і техніки, покликаний задовольнити потреби нестримно зростаючої кількості населення Землі в продуктах харчування. Обговорювали наскільки це безпечно і як держава повинна регулювати цю сферу.
   Вітаємо учасників студентської конференції з успішним виступом та бажаємо розширення інтересів та подальших успіхів.

i1 i2 i3 i4

i5 i6 i7 i8

^ Вгору ^