22 жовтня з нагоди Дня працівників харчової промисловості була проведена науково-практична студентська конференція «Сучасні аспекти профілактичного і дієтичного харчування», у якій брали участь студенти і викладачі спеціальності 181 «Харчові технології».
Конференцію організували викладачі циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін за участю студентів третіх і четвертих курсів з освітніх програм спеціальності.
На конференції розглядались сучасні досягнення і перспективи розвитку харчової промисловості у напрямку виробництва продуктів дієтичного і профілактичного призначення, для дитячого харчування, про їх роль у здоровому харчуванні окремих груп населення.
Студентами технологічних спеціальностей були підготовлені доповіді і презентації за темами:
1. Моніторинг ринку сучасних молочних продуктів для дієтичного і профілактичного призначення. Антіпова М., студ. групи 4Тмл-17 Кер. к.т.н. Трубнікова А.А.
2. Ампелотерапія - таке солодке лікування Кіров Є., студ. групи 2Тв-19 Кер. Демянчик В.О.
3. Застосування функціональних інгредієнтів у м’ ясному виробництві Усик І., студ. групи 3Тмс-18 Кер. Лукашова О.Д.
4. Дієтичні і профілактичні напої на основі пророслого зерна Ольховська А., студ. групи 3Тв-18 Кер. Хлизова Н.І.
5. Використання круп’ яних культур в дієтології Малакі Ф., Камишева А., студ. групи 4Тз-17 Кер. Маренченко О.І.
6. Функціональні продукти харчування на м’ ясній основі. Кришталь В., студ. групи 3Тмс-18 Кер. к.т.н. Літвінова І.О.
Студенти у своїх доповідях і презентаціях ознайомили присутніх з новими сучасними тенденціями виробництва продуктів дієтичного і здорового харчування для дорослих, дітей, а також людей похилого віку , які мають ознаки різних захворювань.
Були наведені данні відносно загального стану підприємств харчової промисловості на сучасному рівні, асортименту і виду продуктів для профілактики захворювань у людей.
Студентка Антипова М. групи 4Тмл-17 провела моніторинг ринку молочних продуктів України, розкрила тенденції подальшого розширення асортименту молочної продукції цільового призначення.
Про властивості винограду, його лікувальне і профілактичне значення і його вплив на організм людей з метою оздоровлення і лікування при недокрів'ї, занепаді сил і виснаженні організму розповів студент групи 2Тв-19 Кіров Є.
У доповіді студент Усик І. групи 3Тмс-18 розповів про ефективні способи збагачення м’ясних продуктів, впровадження нових джерел їжі з більш високою харчовою цінністю, збагачення продуктів харчування харчовими волокнами.
Про напої на основі пророслого зерна, їх харчові і поживні властивості розповіла студентка третього курсу групи 3Тв-18 Ольховська А. Для презентації підібрані цікаві факти як отримати проросле зерно і виробити корисні і смачні напої дієтичного і лікувально-профілактичного призначення.
Пріоритетною проблемою є створення принципово нових технологій, глибокої комплексної переробки сільськогосподарської сировини у продукти високої якості, які мають оздоровчий вплив на організм людини, забезпечують профілактику захворювань, сприяють усуненню дефіциту вітамінів, мікро- і макроелементів. Про це розповіла студентка Кришталь В. групи 3Тмс-18.
Голова оргкомітету Борта Алла Василівна висловила подяку учасникам конференції за цікаві презентації і доповіді, за активну роль у проведенні заходу. Учасники конференції прийняли участь у дегустації смачних і корисних продуктів, які приготовили студенти гр.3Тмс-18.